Gyereknevelés

szombat, 24 október 2020 12:00

Mire jó a „matatófal”?

Written by

Biztosan Ti is észrevettétek, egyre több helyen látni mostanában az ún.matatófal”, vagy angolosabb szóval „activity board”-ra vonatkozó hirdetéseket. Sokan nem igazán tudják, mire jó, úgyhogy röviden összefoglaljuk, mit is érdemes róla tudni. Íme! :)

péntek, 17 április 2020 11:27

Készíts "pufifestéket" házilag!

Written by

Ha már kifulladni látszik az ötlettár az aprónép szórakoztatására, remek móka lehet "pufifestéket" készíteni házilag. Rendkívül látványos elfoglaltság közösen elkészíteni, íme a munkafolyamat. :)

Talán nincsen gyerek, aki ne szeretne gyurmázni, így minden bizonnyal egy fogyó eszközről van szó minden gyerekes háztartásban. Mostanság divat a házi készítésű „minden”, mégis kevesen tudják, hogy gyurmát is lehet házilag gyártani. A felvidekianyukak.sk most megmutatja, hogyan! :)

csütörtök, 30 január 2020 13:27

Vegyünk kisállatot a gyereknek?

Written by

Rendkívül nagy a megosztottság azzal kapcsolatban, hogy szabad-e kisállattal meglepni a gyerekeket. Az első dolog, amit tudatosítanunk kell, hogy állatot tartani felelősség. Csak akkor érdemes állatot hozni a házhoz, ha tisztában vagyunk vele mi felnőttek, hogy néha a mi dolgunk lesz rendezni őt.

szerda, 29 január 2020 13:10

Tippek a stresszmentes reggelekért!

Written by

Minden gyerekes család számára ismerős az úgynevezett „reggeli őrület”. Egy-egy elrontott reggel rányomja az egész napra a bélyegét, így nem árt csiszolni a napi rutinon. Íme néhány tipp, ami ha megoldást nem is jelent, talán valamit tanulunk belőle.

szerda, 15 január 2020 14:05

Ezért fontosak a mesék!

Written by

Szinte még meg sem születik a gyerek, amikor már mindenhonnan azt a tanácsot kapja az anyuka, hogy meséljen minél többet a gyereknek. Lássunk most egy kis összefoglalót, vajon milyen összefüggések lapulnak a háttérben, miért szükséges mindez?

csütörtök, 09 január 2020 13:32

Selypít a gyerek! Gond ez?

Written by

Nagyon aranyos, mondhatni édes, amikor egy gyerek selypít, de ez csak ideig óráig csal mosolyt az arcunkra. Ha nem múlik a dolog, foglalkozni kell vele. Oviban még normális, iskolában már kissé vicces, a felnőttek világában pedig nehezen veszik komolyan a selypítőket. Nem szabad ezért elhannyagolni ezt a problémát, hogy később ne legyen hátrányban a gyerek.

csütörtök, 09 január 2020 13:02

A gyereknevelés 10 alapszabálya!

Written by

Nyilván nem titok, ahány gyerek, annyi nevelési mód, így aztán nem létezik egyetlen lista sem, amelyek tételes betartásával tökéletes anyák lehetünk. Ugyanakkor van néhány irányvonal, ami mentén próbálhatunk lavírozni ebben a nevelésnek nevezett útvesztőben. Íme közülük 10!

szerda, 08 január 2020 12:56

Hogyan nevelj optimista gyereket?

Written by

Közhely ugyan, de tény: pesszimista világban élünk. Mindenhonnan a bolygó pusztulását vizionáló véleményeket hallunk, de ha éppen nem ez a fő téma a lapokban, akkor a gazdasági válságot harangozzák be, esetleg egy erdőtűz, vagy közlekedési baleset részleteit jelentik be éppen. Hogyan készítsük fel mégis a gyermekeinket a rájuk váró világra?

Az oldalról

A felvidekianyukak.sk célja összegyűjteni minden olyan információt, ami a felvidéki magyar anyukáknak hasznos, érdekes, aktuális. Egy igazi online közösséget szeretnénk építeni. Tartozz közénk Te is, olvass bennünket!

Írj nekünk!

Bármilyen ügyben szívesen fogadjuk észrevételeiteket a hello@felvidekianyukak.sk címen. Hogy ne maradjatok le semmiről, kövessetek bennünket a facebook-on is a felvidekianyukak.sk címen!

A felvidekianyukak.sk honlapon található tartalom bármilyen módszerrel történő másolása csakis az oldal beleegyezésével lehetséges: hello@felvidekianyukak.sk.

Copyright © 2020 felvidekianyukak.sk
hello@felvidekianyukak.sk
facebook.com/felvidekianyukak.sk

 

Kereső